Politica de retur

Livrare & retur

Livrarea produselor duios.ro se face pe intreg teritoriul Romaniei, iar produsele sunt asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare.

Pentru produsele aflate in stoc, durata expedierii coletului difera in functie de destinatie.

Livrarea comezilor se face prin intermediul serviciului de curierat rapid, Urgent Cargus, iar tariful este de 15 Lei. Livrarea se face numai pe teritoriul Romaniei, intre orele 9.00-17.00, de Luni pina Vineri, in maxim 3 zile lucratoare de la plasarea si confirmarea cu succes a comenzii, la adresa specificata. Pentru situatiile in care transportatorul majoreze tariful de livrare, ne rezervam dreptul, la randul nostru, sa modificam acest pret, fara o notificare prealabila. Majorarea de pret intra in vigoare si se aplica tuturor livrarilor expediate dupa anuntarea majorarii, cu exceptia celor aflate in procesul de livrare.


Nu putem fi responsabili pentru prejudicii cauzate de intarzieri in livrarea comenzilor din cauza unor factori externi: conditii meteo deosebite, accidente rutiere, greve, calamitati, manifestari de strada sau alte situatii speciale ce ar putea impiedica curierul sa livreze la timp, fapt pentru care duios.ro nu va plati despagubiri pentru prejudiciile create de nelivrarea la timp a produselor.

Nu acceptam onorarea comenzilor prin transportatori indicati de dvs. In acest contract, doar Vanzatorul poate avea optiunea alegerii transportatorului.
Ne rezervam dreptul de a nu mai onora si expedia comenzi persoanelor care nu si-au indeplinit obligatiile contractuale, pecuniare sau de alta natura fata de duios.ro.

Dreptul la retragere

"Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului". (O.U. 34/2014, art. 11 (1, 2)).
Inainte de returnarea produsului, este obligatoriu sa anuntati telefonic 0371 181 685 sau pe email office@duios.ro intentia de a returna un produs/mai multe produse.
Termenul de 14 zile calendaristice, prevazut pentru exercitarea acestui drept, incepe sa curga de la data primirii produsului de catre consumator, conform O.U. 34/2014, art. 9 (2). Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare(neutilizat si nezgariat ) in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Duios isi reverva dreptul de a refuza returnarea produsului daca acesta sau ambalajul sunt deteriorate, murdare sau prezinta urme de uzura/ purtare. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 de zile de la primirea returului.

* Nu se accepta colete cu ramburs.
CONFORM LEGILOR IN VIGOARE: Renuntarea la produsele cumparate se poate face fara invocarea vreunui motiv, conform Ordonanta urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii (reglementeaza informatiile ce trebuie oferite consumatorilor in stadiul precontractual) si Legea nr 365/2002 privind comertul electronic republicata in temeiul art. II din Legea nr. 121/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic.


Politica de retur in cazul defectelor de fabricatie

In cazul sesizarii unor defecte majore de fabricatie trebuie sa ne anuntati imediat si implicit sa returnati produsele. In aceasta situatie puteti opta fie pentru inlocuirea produselor cu produse identice, fie pentru restituirea contravalorii produselor. Orice reclamatie privind existenta unor defecte de fabricatie, dupa o perioada mai mare de 5 zile de la receptia produselor este considerata expirata. Cu toate acestea, vom face tot posibilul sa gasim o solutie pentru reclamatia primita. Produsele SC DUIOS BOUTIQUE SRL beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.


Politica de retur in cazul marimilor nepotrivite

In majoritatea cazurilor, produsele care nu se potrivesc ca marime pot fi inlocuite cu un produs identic, acelasi model si aceleasi detalii, insa pe marimea solicitata de dumneavoastra, o marime in plus sau in minus. In aceasta situatie nu se aplica restituirea contravalorii produselor. Returul pentru inlocuirea marimii este acceptat o singura data. Nu se inlocuiesc produsele dintr-un model cu produse din alt model. Totusi, in anumite situatii, ne rezervam dreptul de a refuza inlocuirea produselor care nu se potrivesc ca marime, conform OUG 130/2000 art. 10 lit. c).


Returnarea contravalorii produsului

Returnarea contravalorii produsului se va face, conform O.U. 34/2014, art. 13, alin. 1, 2 şi 3, prin una dintre urmatoarele optiuni:

• Virament bancar: din contul SC DUIOS BOUTIQUE SRL in contul clientului;
• Refund pe cardul prin care a fost efectuata plata.

Cumparatorul este obligat sa notifice SC DUIOS BOUTIQUE SRL intentia de a returna printr-o declaratie neechivoca in care sa va exprimati decizia de retragere din contract si pe care sa ne-o trimiteti scris prin e-mail pe office@duios.ro sau telefonic la 0371 181 685.

In cazul in care Cumparatorul opteaza sa returneze produsele prin intermediul altor servicii de curierat decat cele agreate (alte firme de curierat sau Posta Romana) va suporta cheltuielile aferente transportului.

Nu acceptam colete retur cu plata la destinatar in cazul retururilor efectuate cu alte companii de transport decat cele agreate de Vanzator.

La returnarea partiala a comenzii la care s-a aplicat o reducere, clientul va pierde reducerea pentru intreaga comanda. Clientului i se vor restitui banii pentru pretul produselor returnate minus valoarea reducerii aplicata pentru intreaga comanda.

ATENTIE! Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport.

Cheltuielile de transport, doar daca este cazul, sunt suportate de catre societatea noastra.

Pentru orice aspect legat de retur sau alte nelamuriri, va rugam sa trimiteti un mail la office@duios.ro, respectiv sa ne contactati la numarul de telefon 0371 181 685.